Mina Tjänster

Nordic Moon Ayurveda

Vi erbjuder ayurvediska kroppsmassagebehandlingar, hälsokonsultation, duo-behandlingar & sauna- och fotspa paket.

låter detta intressant? scrolla ner!

Kropp, sinne och själ är oskiljaktiga och bör betraktas som en helhet.

Vi tror att vi kan skapa en mer balanserad och hälsosam livsstil tillsammans. Genom kroppsmedvetenhet och en större förståelse för en hälsosam livsstil kan vi skapa en positiv och hållbar förändring som ger oss möjligheten att leva ett lyckligare och mer givande liv.

Ayurvedisk Hälsokonsultation

Vid en ayurvedisk hälsorådgivning används bl a pulsläsning för att upptäcka eventuella obalanser. Pulsens egenskaper ger information om din hälsostatus och eventuella obalanser. Du får skräddarsydda hälsoråd anpassade efter dina behov.

Med pulsläsningen kartlägger jag balansen mellan de tre ämnesomsättningsprinciper (Vata-, Pitta-, Kapdadosha) som styr, skapar och ligger till grund för dina fysiska såväl som mentala funktioner. Vata är vår rörelseenergi. Pitta är vår transformations energi och Kapha är vår strukturenergin.

Vår hälsa och välbefinnande påverkas av alla livsomständigheter som vi utsätts för tex kost, klimat, tankar, känslor, färger, dofter, miljö, livsstil och relationer. Hälsoråden är oftast enkla men effektiva och kan omfatta kost, dagliga rutiner, livsstilsförändringar, yoga/motion, köksråd, andningsträning och örter. Oftast gör små förändringar över lång tid en stor skillnad för vår hälsa och vårt välbefinnande och kanske behöver du inte gå längre än till ditt eget skafferi för att hitta rätt “medicin”.

Esther Moonen är Certifierad Ayurvedisk Hälsorådgivare utbildad på Skandinaviska Ayurveda Akademin i Stockholm hos Johan Ljungsberg och Dr Vinay Vora.

Vid avbokning senare än 24 timmar innan behandling/bokad tid & vid uteblivet besök – full debitering (om inte läkarintyg kan uppvisas).

Kostnad och behandlingstid:
Nybesök: 90 minuter 795 kr
Återbesök: 30 minuter 300 kr

Ayurvedisk Massage

Ayurvedisk massage är en avslappningsmassage och kan också ses som aromamassage, när den blandas med aromaoljor. Detta är ingen knådande massage men en mjuk massage med varm olja som berör på djupet. Massagen ökar välbefinnandet och främjar avslappning genom min uppmärksamma beröring.

 • Förebygger stress och utbrändhet
 • Stärker immunförsvaret
 • Förbättrar störda sömnmönster
 • Mjukar och lugnar huden
 • Ökar blod- och lymfcirkulationen (bra mot kalla eller svullna händer och fötter)
 • Lugnar nerverna (vid hög stressnivå)
 • Minskar smärta och fysisk stress
 • Vitaliserar och rensar kroppen
 • Smörjer lederna
 • Stimulerar de inre organen och förbättrar matsmältningen

Behandlingen görs i tystnad eftersom syftet är att skapa lugn och ro och stilla den mentala aktiviteten. Det betyder att jag kommer att vara tyst och musik spelas endast på begäran. Att varva ner sinnet och tankarna för att få tillgång till sitt inre apotek. Alla behandlingar avslutas med en vilopaus på 10 min.

En utvärtes behandling anses vara lika effektiv som en invärtes behandling. Regelbunden abhyanga massage främjar helande och återuppbyggande genom att eliminera gifter från kroppen. Den stärker leder och muskler. För dig som vill förebygga stress, depression och utbrändhet, bli renad och föryngrad, få bättre sömn och minskad oro, få mer vitalitet och energi.

Esther Moonen är Ayurvedisk Kroppsmassageterapeut utbildad på Skandinaviska Ayurveda Akademin i Stockholm hos Johan Ljungsberg.

Vid avbokning senare än 24 timmar innan behandling/bokad tid & vid uteblivet besök – full debitering (om inte läkarintyg kan uppvisas).

Vänligen notera att alla mina behandlingar utförs med största diskretion med proffsigt bemötande. Jag erbjuder INTE tantramassage eller massage av intima delar så önskemål av dessa undanbedes bestämt och direkt.


Våra Olika Massage Upplevelser

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm egentillverkad örtmedikerad olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Forskning på Abhyanga oljemassage visar minskad stress.

Kostnad och behandlingstid: 60 minuter 695 kr / 90 minuter 950 kr

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen.

Kostnad och behandlingstid: 60 minuter 695 kr

Kati Chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar.

Kati Chikitsa är en fantastisk behandling för onda och stela ryggar. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma örtknyten. Kati Chikitsa kommer åt djupt liggande vataobalans, särskilt om den tas tre dagar i rad.

Kostnad och behandlingstid: 60 minuter 695 kr / 3 gånger 1800 kr

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.

Kostnad och behandlingstid: 60 minuter 695 kr 

Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Kostnad och behandlingstid: 60 minuter 695 kr

Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar.

Kostnad och behandlingstid: 30 minuter 350 kr

Avslappnande behandling där ljummen varm olja rinner i en jämn ström över pannan. Shirodhara lugnar och revitaliserar centrala nervsystemet och balanserar hormonsystemet. Det är en lugnande och avstressande behandling där spänningar och huvudvärk kan lösas upp och hela nervsystemet får lugn och ro. Ger mental klarhet, förbättrar minnet och ger ro till sinnet. Motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, utbrändhet, huvudvärk och sömnproblem.

Hur går det till?

Du ligger på rygg medan en varm oljestråle hälls ner över pannan under 50 minuter.

Det är en annorlunda och lätt smekande känsla när den varma, lena oljan rinner ner över pannan och vidare ner över håret. Oljestrålen bildar ett mönster i pannan samt träffar en punkt som man kallar “det tredje ögat” och som motsvarar kroppens sjätte chakra. Du hamnar i ett behagligt halvmeditativt tillstånd med en mycket avslappnande effekt. Alla dina tankar upphör och du försvinner bortom tid och rum.

Behandlingen avslutas med en stunds vila.

Shirodharabehandlingen kan ges separat men även efter annan behandling som exempelvis Abhyanga, Marma eller en annan massage. Shirodhara utförs i regel med sesamolja och andra eteriska oljor.

Behandlingen är bra för dig som:

 • Är stressad eftersom behandlingen ger dig ro i tankarna och försätter dig i ett meditativt tillstånd.
 • Vill skämma bort dig själv, eventuellt i kombination med någon annan form av massage eller ett fotbad.

Kostnad och behandlingstid: 60 minuter 695 kr

IR-Sauna

Detta är en värmebehandling som du kan boka som ett tillägg på alla behandlingar oavsett om du går på lymfbehandling eller inte. Det ingår skrubb, duschartiklar och handduk.

En infrabastu värmer upp kroppen med infraröda ljusstrålar som värmer effektivt men som är helt ofarliga och utan skadliga bieffekter. Infraröd strålning har tvärtom visat sig ha många goda hälsoeffekter vad gäller till ex lindring av ledsmärtor, ökad blodcirkulation, hudförbättringar, stress mm. Detta pga att infraröda strålar har en djupgående effekt på huden. Med en infraröd bastu upplevs inte heller värmen lika tryckande som i en torrbastu eftersom luften i bastun inte värms upp i samma grad som i en vanlig bastu. Detta gör att det känns lättare att andas i en infraröd bastu då luften inte blir lika tung. Bastun är även utrustad med en syrejonisator för optimal luftrening.

Svettningen i en IR bastu är mer direkt än i en konventionell bastu, och därför är det ett mycket effektivare sätt att avlägsna toxiner i systemet.

Temperaturer ligger på ca 55° till 60° fast det känns varmare. Detta gör att du kan vara i IR bastun längre och samtidigt ger dig ett bättre resultat.

Att bli av med oönskade gifter är inte den enda medicinska fördel med att använda ir bastu. Några av de andra fördelarna är:

 • Smärta och minskning av artrit
 • Förhöjd energi
 • Hudåkommor hjälps
 • Fibromyalgi eller ömma och värkande muskler
 • Stroke (blödning i hjärnan)
 • Svår aortastenos
 • Nyligen genomgången hjärtinfarkt / hjärtattack
 • Instabil angina pectoris
 • Lupus erythematosus, om du är på steroider (stör blodcirkulationen)
 • Hjärntumörer
 • Graviditet
 • Har feber i kroppen
 • Har alkohol/droger i kroppen
 • Har alkoholproblem

Duo Paket

I våra Duo-paket kan ni få njuta av en välgörande upplevelse där ni förfogar över vårt spa helt själva under två och halv timmar. Här blir ni väl omhändertagna och får en underbar avkoppling i vår mysiga spamiljö. Med dämpad belysning och levande ljus erbjuder Nordic Moon Ayurveda i samarbete med Anima Naturhälsa olika duo-paket där en person väljer en behandling från Anima Naturhälsa och en person väljer en behandling från Nordic Moon Ayurveda. Ni kan välja mellan att enbart boka behandling eller kombinera med sauna och även med ett fotspa.


Våra Olika Duo Paket

Ni börja med att sitta i vår IR-sauna i ca 30 min, därefter turas ni om ta en skön dusch där vi tillhandahåller handduk, bodyscrub, schampoo och duschtvål. Efter det väntar er en 1-timmes behandling per person sida vid sida där massagerummet är behagligt varmt och upptänt av levande ljus. Ni avslutar med ett 30 min fotspa där ni kan välja mellan massagerullar och/eller bubbelmassage, vibrationsmassage samt infraröd värme. En härligt och väldoftande fotscrub och fotlotion finns som avslutning. Vatten och te finns tillgängligt under hela tiden.

Kostnad och behandlingstid: 1950 kr för 2,5 timmar

Ni får uppleva en välgörande behandling sida vid sida i en behagligt varmt massagerum med upptända levande ljus. En Regndroppsmassage av Anima Naturhälsa för en person och en Abhyangamassage av Nordic Moon Ayurveda för en person. Möjlighet till dusch finns, handduk, schampoo och duschtvål finns. Vatten och te ingår.

Kostnad och behandlingstid: 60 min 1295 kr / par

Ayurvedisk Ansiktsbehandling

På Nordic Moon Ayurveda kommer vi snart erbjuder olika ansiktsbehandlingar. Håll utkik!

Kansa wand detoxar och balanserar huden, ger mer lyster samt jobbar med spänningar och lyft. Man känner inte att det är ett “verktyg”; massagen är mjuk och ger en härlig avslappning med effekt på både hud, kropp och sinne. Vi använder ekologisk olja t ex sesamolja eller mandelolja. Kansa Wand hjälper till att dra syra från vävnaderna. Inom ayurveda menar man att vi “drar ut elden från pitta”.

 • Ger djup avslappning
 • Lugnar känslig och reaktiv hud
 • Ökar lystern i ansiktet
 • Verkar balanserande och utrensande
 • Reducerar stress & spänning
 • Förbättrar humöret